P1010804.JPG

Gevelreiniging

Hogedruk of zandstralen
Zandstraalwerken in Oudenaard
aa.JPG
Gevelreiniging brandweerkazerne in Kortemark
Hogedrukreiniging

Met een regelbare knop wordt het te behandelen oppervlak grondig gereinigd onder hoge druk. Het reinigen gebeurt niet zo intensief als bij het zandstralen, waardoor het risico op beschadigingen kleiner is. Er wordt gekozen voor een zachte reiniging of een spiraal reiniging.

Stoomreiniging

Gebeurt met een hogedrukreiniger of een stoomgenerator die beschikt over een regelbare warmteknop.Geschikt voor het lichtere werk, maar niet inzetbaar in geval van zware vervuiling.

Chemisch reinigen

Een chemische vloeistof lost de gevel vervuiling op. Het aanbrengen gebeurt met een borstel of een vernevelaar. Nadien worden de vloeistof en het vuil met warm water onder hoge druk van de gevel afgespoten. Er blijven restanten van het product in de gevel achter, zodat het echte resultaat pas na een week zichtbaar is. Bepaalde producten moet je na behandeling neutraliseren met een aangepast product.

Zandstraaltechniek

Tegen hoge snelheid spuit er een straal zand tegen de gevel. De meeste soorten vervuiling verdwijnen hiermee. Nadeel is dat dit ook nefast is voor de ondergrond waardoor je de gevelstructuur beschadigt. De beschermingslaag van de steen is meestal beschadigd waardoor er aangeraden wordt de gevel te impregneren. Hoe grover de korrel, hoe groter de kans op beschadiging. Daarom is dit niet geschikt voor poreuze gevelstenen! Alvorens te zandstralen kan men indien nodig ook gebruik maken van een chemisch afbijtmiddel.

“Van bij het begin goed geinformeerd geweest over de werken en de prijs. Draagt zijn afwerking hoog in het vaandel.
Veel foto’s getrokken geweest en Walltec geeft ze allemaal mooi doorgestuurd naar ons. Een aanrader!!!”
Famillie Delbarre
Lauwe
“Wij zijn zeer tevreden over de uitgevoerde werken van Walltec. Correcte service, goede offerte, prima afwerking. Afspraken worden nageleefd. De mensen van Walltec werken proper en net. Het eindresultaat mag gezien worden.”
Familie Gallez-Vanslambrouck
Gullegem
“De werken verliepen zeer vlot, alles werd binnen de vooropgestelde periode afgewerkt. De werken werden proper uitgevoerd, binnen hadden we er nauwelijks last van. Bovendien werden we met raad en daad bijgestaan door de zaakvoerder.”
Familie Decavel
Zulte
“Wij hebben Walltec de renovatie van onze achtergevel in spuitkurk laten uitvoeren. Daarbij waren we heel tevreden over de expertise van zaakvoerder Gregory, zijn zin voor afwerking tot in het detail en het mooie eindresultaat. Een vakman tout court!”
Kurt Debrouwer
Kuurne